VANLIGA FRÅGOR & SVAR

Många frågor är återkommande så vi har försökt att samla de vanligast förekommande frågorna här. Skulle du inte hitta svaret på din fråga så kan du bara skicka oss din fråga så besvarar vi den.

Är era produkter lagliga?

Enligt polisen och en helt färsk dom i Vänersborgs tingsrätt är linserna och sprayen helt lagliga. Sprayen kan man inte se med blotta ögat och linsen ser ut som ett tunnt skydd för nummerplåten. Dessutom förvrängs inte sifforna på registreringsskylten när man ser dem rakt bakifrån eller framifrån.

Det är bara uppifrån luften som siffrorna förvrängs. När ABC-nyheterna i SVT den 29:e december 2005 frågade trafikpolisen så sa de: ”- Linsen är helt ok, eftersom man kan se skylten framifrån och bakifrån nere på vägen.”

Enligt DN så säger dessutom Mats Baaki på trafikpolisen i city att ”han inte kan tänka sig att det blir några kontroller vid betalstationerna”.

I Auto Motor & Sport kan man läsa följande: ”För att få en heltäckande lag mot all typ av manipulering av regplåtarna krävs förmodligen någon typ av överenskommelse inom EU – och en sådan process blir knappast speciell snabb.

Vidare skriver Auto Motor & Sport att enligt de uppgifter tidningen har så här långt så bötfäller inte trafikpolisen bilister med linsskydd.

När det gäller laser-/radarvarnare och laserstörare så är dessa olagliga att använda. Samtliga dessa produkter är dock utrustade med ett skydd mot polisens spårningsutrustning (VG-2), så polisen kan omöjligt spåra utrustningen i bilen.

Hur fungerar linserna?

När den supertunna linsen är monterad på dina nummerplåtar så kan inte trängselskattskamerorna se ditt registreringsnummer. Detta eftersom linsen förvränger bilden som kameran försöker ta. Effekten uppnås genom en avancerad prisma som är inmonterad i linsen och alltså gör det möjligt att undvika trängselskatten.

Kan man ta med linserna till en annan bil?

Linserna kan monteras av och på hur många gånger du vill. Detta betyder att du kan ta med dig dem hem när du parkerar eller byter bil.

Kan man kombinera Spray o Lins?

Man inte kan kombinera photostopper-sprayen med linserna. Om du vill skydda dig mot fartkameror och vägtullar är alltså linsen det bästa valet.

Hur fungerar laservarnare och radarvarnare?

Kortfattat fungerar laser- och radarvarnare på så sätt att man monterar en liten mottagare i bilen som är extremt känslig för laser- och radarsignaler.

Om polisen skjuter med laser i en trafikkontroll så klarar laservarnaren att varna för detta hundratals meter innan du når fram till kontrollen. Samma gäller för radar, som idag bara används i fartkameraskåpen.

En laserstörare är ett mer sofistikerat hjälpmedel som genom två till fyra stycken sändare skickar en störande signal som gör det omöjligt för polismannen som utför mätningen att få ett mätresultat. Du kan ju själv räkna ut hur effektiva dessa produkter är. För att få mer information läs på varje produktsida eller kontakta oss.

Det som är bra med laservarnare är att dom är mobila och kan användas i olika bilar vilket är om man har en privat bil och en firmabil eller ibland kör hyrbil. Speciellt eftersom laservarnarna fungerar i hela Europa.

Hur går identifieringsprocessen till?

Det är Manpower som blivit externt anlitade av Vägverket att sköta den automatiserade elektroniska identifieringen av skyltarna. Kan inte den så kallade OCR-tekniken utläsa numret läggs ärendet över på två av varandra oberoende operatörer som manuellt granskar bilden.

Är de oense så får en tredje person granska skylten. Vid det här laget är bilderna på registreringskyltar med våra prismalinser redan ute ur bilden eftersom man inte ens ser en halvtydlig bild av siffrorna.

Trots denna procedur så är enligt Vägverket många skyltar oläsbara, men Vägverket och polisen har inte haft någon kontakt i ärendet. Det innebär att den som inte får någon räkning efter fusk med trängselskatten kan känna sig trygg.

Vill du läsa dina skattebeslut omedelbart kan du gå in och få saldokontroll direkt på Vägverkets webbplats. Det enda du behöver är ditt regnummer och din femsiffriga behörighetskod som du hittar på registreringsbeviset.

Hur fungerar photostopper sprayen?

När man applicerar photostopper-sprayen på nummerplåten så bildas en genomskinlig reflekterande hinna som man inte ser med blotta ögat.

När polisens fartkameror försöker ta kort så överexponeras bilden eftersom den reflekterande hinnan reflekterar tillbaks blixtskenet.

Sprayen fungerar bara på polisens hastighetskameror och inte på trängselskattskamerorna.

Observera att man inte kan kombinera sprayen med prismalinserna. Titta istället på vår nya lins som klarar både fartkameror och trängselskattskameror.

Hur länge räcker Photostopper sprayen?

En sprayburk räcker enligt vår tillverkare till 6 nummerplåtar. Vi rekommenderar dock till 4 skyltar. En sprayning varar livet ut för nummerplåten. Detta förutsatt att du inte utsätter den för onormalt slitage.

Hur snabbt levereras varorna efter beställning?

Normalt skickar vi din vara samma dag som du beställer. Detta gör att du har varan hos dig inom två dagar.

INTE SVAR PÅ DIN FRÅGA?